Vrijdagnamiddag stelden de leerlingen van 5 Marketing & Ondernemen van kOsh campus Collegestraat Herentals de resultaten van hun project Verwalt voor. Begin dit jaar gingen ze op bedrijfsbezoek bij Verwalt, een bedrijf in Grobbendonk dat gespecialiseerd is in de betere tuin- en bouwmaterialen.

Leerkracht Gino Meeus : 'Dit bedrijfsbezoek was de aanzet tot een verkoopproject waar de leerlingen de weken nadien zeer hard aan hebben gewerkt. Na het bedrijfsbezoek keerden zij terug naar de klas om te brainstormen over de opdracht die hen te wachten stond. Er werd een taakverdeling bijgehouden in een overzichtelijk organogram. Het was de bedoeling om zo veel mogelijk producten te verkopen en dit alles administratief en boekhoudkundig te verwerken.

Verwalt vindt het zeer belangrijk dat jongeren geprikkeld worden voor ondernemerschap. Met dit project kunnen zij hen laten proeven van het echte bedrijfsleven en kunnen de leerlingen hun kennis in de praktijk omzetten.  In het 5e en 6e jaar Marketing & Ondernemen wordt er bewust niet gewerkt met simulatiebedrijven, maar wel met échte bedrijven om zo veel mogelijk praktische ervaring op te doen.'

Het harde werk van de leerlingen heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen want de verkoop is zeer succesvol verlopen.    Johan Temmerman / Nnieuws.